U zit nu hier: home / nieuws / glasfolie-werkt-inbraakvertragend
Geplaats op vrijdag, 8 maart 2013 om 23:52:42

De juiste glasfolie werkt inbraakvertragend en vergroot daardoor de pakkans van overvallers. Dat moet afschrikken. In Den Haag loopt een pilot bij enkele juweliers.

 

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en burgemeester Van Aartsen van Den Haag gaven maandag 25 februari de aftrap voor een pilot waarbij veiligheidsfolie wordt aangebracht op vitrines bij juweliers. Dat gebeurde bij juwelier Prahladsingh in de Haagse Transvaal-wijk.

 

Vuisthamer

Onder het oog  van talloze camera’s ging burgemeester Jozias van Aartsen met een vuisthamer eerst een ongeprepareerd glas van een vitrine te lijf, dat direct versplinterde. Minister Ivo Opstelten toonde daarna met dezelfde hamer dat het glas voorzien van veiligheidsfolie weliswaar barst, maar niet direct toegang geeft tot de inhoud van de vitrine. Hierdoor wordt het voor potentiële overvallers moeilijker en tijdrovender om het glas stuk te slaan en sieraden snel uit de vitrine te halen. Van Aartsen: “Iedere minuut vertraging betekent dat de pakkans groter wordt.”

 

Hanita Benelux

Verantwoordelijk voor deze inbraakvertraging is de Safety 8 Mil Clear veiligheidsfolie (200 micron, twee laags) van Hanita Coatings, geleverd door Hanita Benelux in Zevenhuizen (ZH). Er doen nu al zes juweliers, verspreid over Den Haag, mee aan de proef die wordt ondersteund door het Ministerie van Veiligheid en Justitie, de gemeente Den Haag en de verzekeringsbranche.

6i © 2024 | Page loaded in 0,0318 seconds