U zit nu hier: home / nieuws / lagere-btw-niet-voor-woonboot
Geplaats op donderdag, 14 april 2011 om 15:07:53

DEN HAAG -  Woonwagenbewoners en woonbooteigenaren met verbouwingsplannen komen van een koude kermis thuis.

 

Staatssecretaris Weekers (Financiën) zegt dat de tijdelijke btw-verlaging op arbeid bij verbouwingen en renovaties van woningen niet geldt voor woonboten en woonwagens.

Volgens de bewindsman staat Europese regelgeving niet toe dat het fiscale voordeeltje ook geldt voor werkzaamheden aan deze mobiele huizen.

Het vorige kabinet besloot rond Prinsjesdag om tot 1 juli 2011 een btw-verlaging in te voeren, om de woningmarkt extra te ondersteunen. Deze sector lijdt nog steeds extra zwaar onder de gevolgen van de economische crisis. De bedoeling is dat de bouwsector extra klandizie krijgt, doordat woningbezitters tijdelijk niet negentien maar zes procent belasting betalen over hun aannemersrekening.

Alert zijn

Huiseigenaren die op dit moment hun woning laten verbouwen, moeten alert zijn op doorberekening door hun aannemer van het verlaagde btw-tarief. Weekers zegt niet te kunnen garanderen dat woningeigenaren automatisch zullen profiteren van de tijdelijke belastingverlaging, maar dat mensen dat zelf goed in de gaten moeten houden.

Wel heeft de bewindsman signalen ontvangen dat de brancheorganisaties in de bouwsector zich actief inzetten voor de doorberekening. Het is volgens de VVD-bewindsman, die zelf als Kamerlid pleitte voor de btw-verlaging, ook een kwestie van fatsoen van de kant van aannemers dat dit gebeurt.

6i © 2024 | Page loaded in 0,0329 seconds