U zit nu hier: home / nieuws / ouderdomsverklaring-laag-btw-afgeschaft
Geplaats op zondag, 23 september 2012 om 10:52:40

Omdat 98% van de woningen, vaak zichtbaar, ouder zijn dan twee jaar heeft staatssecretaris Weekers van Financien besloten dat het niet meer nodig is om een verplichte Ouderdomsverklaring te overleggen. Bij twijfelgevallen blijft het raadzaam de opdrachtgever een ouderdomsverklaring te laten ondertekenen. De plicht voor de juiste hantering van de BTW ligt bij de schilderondernemer.

Staatssecretaris Weekers van Financien maakt het huiseigenaren, schilders en stukadoors makkelijker door de zogeheten ‘ouderdomsverklaring’ af te schaffen die nodig is om het lage btw-tarief op schilder- en stukwerk toe te mogen passen.

 

Voor het schilderen en stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar, geldt een verlaagd btw-tarief van 6%. Dit tarief is ingesteld om de werkgelegenheid te stimuleren en zwart werk tegen te gaan. Om te bewijzen dat de woning daadwerkelijk ouder is, kan een ouderdomsverklaring door de opdrachtgever worden ondertekend en bewaard door de uitvoerder. Dit hoeft straks slechts bij uitzondering nog te gebeuren omdat de Belastingdienst deze informatie automatisch vergelijkt.

6i © 2024 | Page loaded in 0,0288 seconds